Workshops

Aanmelden-web

Hoe kan ik mijzelf aanmelden voor een of meerdere Workshop(s)? 

Onderaan deze pagina is een button met: *Aanmelden klik hier*

Wanneer je op deze button klikt, kan je je direct aanmelden voor een of meerdere van mijn workshops die op deze pagina vermeldt staan.

Mocht je vragen hebben, kan je altijd contact met mij opnemen door een bericht te sturen via het ‘contactformulier’. 

Graag tot ziens.
Namaste, Rinske

ton peters1.jpg

Tarot of Now
Datum: vrijdag 20 oktober 2023
Tijd: 19:00 – 22:00 uur
Deelname € 79,00 (inclusief tarot set)
Deelname € 35,00 (wanneer je al een set hebt)
Docente: Ton Peters
Locatie: Studio Rinske Yoga & Health – Almere Buiten

Ton heb ik leren kennen via mijn yogalessen.
Als trouwe vaste klant staat hij elke week bij mij op de mat.

Dat het een mooi mens was, had ik al snel door.
Maar dat Ton ook een prachtige gave heeft, daar kwam ik pas later achter.
Ton is helder begaafd, medium en spiritueel coach.
Over de hele wereld begeleid hij mensen.

Na dik een jaar hard werken bracht Ton in 2022 zijn prachtige Tarot set inclusief een spelbord uit.
Deze set biedt een unieke combinatie van inspirerende kaartafbeeldingen, bemoedigende affirmaties, verhelderende teksten en meditatieve oefeningen.

Na het gebruiken van deze set werd ik enorm enthousiast en heb ik vorig jaar Ton gevraagd om een workshop te geven in Tarot legging.
Dit was een enorm succes.

Graag willen wij dat dit jaar weer aanbieden.
Op 20 oktober neemt Ton je mee in de wereld van Tarot. Je wordt op speelse wijze wegwijs gemaakt in alle facetten van de Tarot.
Er komen verschillende thema’s aan bod en er zal gebruik gemaakt worden van een korte visualisatie. Er zal telkens uitleg en toelichting gegeven worden.

Ben jij nieuwsgierig?
Meldt je dan nu aan. Zie onderstaande button. 

Karin 3

Psoas – Spier van de Ziel
Datum: zondag 26 november 2023
Tijd: 13:30 – 16:30 uur
Deelname: € 49,00
Docente: Karin Oude Weernink
Locatie: Studio Rinske Yoga & Health – Almere Buiten

Verzacht je psoas, spier van de ziel.

Ben jij nieuwsgierig naar de spier die iedere keer dat jij stress ervaart, deze stress opslaat? Herken je je in de klachten als: gespannen kaken en bekkenbodem, lage rugpijn, incontinentie, pijn tijdens seksueel contact? Adem je oppervlakkig? Misschien is deze workshop wat voor jou.

Het werken met je psoas en bekken is een manier om thuis te komen in je buik. Je buik en alles wat zich daar bevindt, te verzachten, en ten diepste te voelen. De psoas vormt de connectie tussen je lage werkvelkolom en je benen en doorkruist je hele buik. En is daarmee van invloed op je anatomie, en het stromen van de energie in je buik. Dat is iets wat ik, Karin, aan den lijve heb ondervonden. Psoas werk bracht me verlichting bij bekkenbodemspanning, stuitpijn en lage rugpijn, en het ontwikkelen van het voelende vermogen van mijn buik.

In deze workshop verkennen we de psoas en het bekkengebied (waar de psoas doorheen loopt). Je leer over de anatomie van je psoas, haar functie en de manieren waarop de psoas wordt beïnvloed door stress en spanning. Je leert hoe je de psoas kunt voelen en bewegen op een manier die helpt om spanning los te laten.

Dit doen we door middel van visualisatie, bewegingsoefeningen, zelfonderzoek en simpele ademhalingstechnieken. Ontspan je psoas, verzacht, en ontwikkel voeling met je buik.

Je krijgt na de workshop een overzicht mee van de belangrijkste oefeningen, om er thuis mee aan de slag te kunnen.

Nieuwsgierig?
Meldt je dan aan via onderstaande button.

Klankschalen web

Klank & Meditatie
Datum: vrijdag 8 december 2023
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Deelname € 55,00
Docente:Beata Höfelmeyer & Rinske Roem
Locatie: Studio Rinske Yoga & Health – Almere Buiten

Muziek is emotie. Muziek maakt wat bij de mensen los.
Het kan je tot een totale ontspanning brengen, maar ook juist in beweging zetten. Muziek brengt je dichter naar de kern, je ZIJN.

Samen met Beata organiseer ik deze workshop voor de vijfde keer.
Restorative Yoga onder begeleiding van klankschalen.

Dit keer is er naast klankschalen ook een Gong aanwezig en diverse Koshi’s. Een mix van verschillende muziekinstrumenten begeleiden jou naar een diepe ontspanning en rust.
De les zal opgebouwd worden vanuit beweging, waarin we onze energie (prana), laten stromen en vandaaruit gaan we naar een mooie, fijne en rustgevende meditatie. 

LAAT JE VERRASSEN

Wat doen klankschalen?
Klankschalen komen uit de Tibetaans boeddhistische gebieden in de Himalaya. Het zijn bijzondere instrumenten en de geschiedenis ervan gaat meer dan duizend jaar terug. Het zijn metalen kommen en ze worden gebruikt als slaginstrumenten, eetkommen en offerschalen.

Ook al komt er een trilling en klank uit een klankschaal, toch geeft deze stilte en rust. Dit komt, omdat de schaal je in contact brengt met de stilte in jezelf. Uit een klankschaal komen lage en hogere klanken, welke elk weer een ander effect hebben. Een lage klank geeft je aardse rust, terwijl een hoge klank je energie geeft.

Je lichaamscellen trillen mee op het geluid en de trillingen die uit de klankschaal komen. Hierdoor heelt je lichaam zich en kom je tot een optimale ontspanning. Je komt weer in balans, waarbij blokkades worden doorbroken. Een klankschaal werkt op verschillende niveaus: emotioneel, mentaal, lichamelijk en spiritueel.

De trillingen van een klankschaal hebben dus een helend effect. Ze dringen door tot ver in je lichaam. Hierdoor worden blokkades doorbroken. Dit zijn zowel emotionele als lichamelijke blokkades. Door de trillingen en klanken kom je immers volledig tot ontspanning,en ben je in staat om spanningen en blokkades los te laten. Iets dat zeer bevrijdend voelt.

Nieuwsgierig?
Meldt je dan aan via onderstaande button.