Over Rinske

Toen ik in 2016 een Yoga retreat ging volgen op Ibiza, wist ik niet dat ik 2 jaar later Yoga Teacher zou zijn.

Ik had een goede baan tot ik in 2017 de opleiding 200 hrs Vinyasa Yoga Teacher ging volgen. Mijn moeder verklaarde mij voor gek. “Waarom wil jij deze opleiding volgen? Wil je straks lesgeven?” Mijn antwoord was toen nog “nee”. Ik wilde de reis die ik met mezelf was begonnen afmaken. Een sterk gevoel in mij zei dat ik deze opleiding moest gaan doen. Dit gevoel was net zo sterk als wat ik had om naar Ibiza te gaan.
Tijdens de opleiding gebeurde er zoveel met mij. De eerste weekenden heb ik alleen maar liggen huilen op de mat. Ik schaamde mijzelf ervoor en dacht: ”jee, ze zullen wel denken, daar heb je die jankerd weer.” Maar niemand dacht wat. Iedereen beleefde zijn reis op zijn manier.

‘Parinamavada’

“Het leven is constant in beweging en veranderlijk.”
En dat heb ik ontdekt.

Ik heb ontdekt dat yoga mijn passie is, lesgeven een natuurlijk talent en dat ik echt gelukkig word van mensen blij maken. Dit alles samen heeft mij doen besluiten om voor mijzelf te gaan beginnen. Ik laat mijn droom uitkomen, laat vastigheid los, maar heb vertrouwen op dat sterke gevoel in mij.

Mijn Lessen

Gedurende mijn groepsles neem ik je mee in de flow van Vinyasa Yoga. Vinyasa staat voor iets in een specifieke volgorde plaatsen. Het heeft een begin, een midden en een einde, wat nooit het einde is, maar altijd weer een nieuw begin. Deze opbouw ervaar je in stapjes (Krama) naar de houding (Asana) toe, in de houding en gedurende de gehele yoga practise. Hierdoor ervaar je balans tussen lichaam en geest, meer energie, focus en bouw je spierkracht en lenigheid op. Daarnaast geef ik privéles waarbij ik een les op maat maak. Ik kijk naar jouw anatomie en welzijn en pas hierin de les aan op jouw behoeften. Dit kan de opbouw zijn van Vinyasa Yoga, een voorbereiding op om later deel te nemen aan groepslessen, maar denk ook aan herstel van een burn-out of andere emotionele of fysieke klachten. Hierin verwerk ik ook Restorative Yoga. Vinyasa Yoga, Ibiza en de opleiding hebben mij laten zien en voelen wat IK wil, waar ik voor sta en dat ik altijd kan en mag vertrouwen op mijn gevoel. Dat het leven geleid wordt en toeval niet bestaat.

Ik wil jou laten stralen, dát is mijn passie!