Kim Parker – Yin Yoga

Yoga is een reis van jezelf ontdekken, om jezelf te leren kennen en om van jezelf te houden.
Het helpt je om in contact te komen met jezelf en te luisteren naar je behoeftes. Het leidt je door je leven en helpt je de juiste keuzes te maken. Ik voel me vereerd dat ik de mogelijkheid heb om anderen tijdens hun persoonlijke reis bij te staan. In mijn lessen staan we stil in het moment om te luisteren en te observeren. We ontdekken onze grenzen omdat hier verdere groei ontstaat. We gaan op zoek naar onze innerlijke balans, balans in je hormonen, energie, emoties, kracht of je gedachten.

25 jaar geleden kwam ik voor het eerst in contact met yoga. Sindsdien heb ik altijd mijn weg naar de mat teruggevonden om me te helpen bij het navigeren door de ups and downs, twists and turns die het leven brengt. In het begin raakte ik geïnteresseerd in yoga omdat het me mentaal en fysiek sterker liet voelen. Nadat ik drie kinderen had gekregen en na meer dan 20 jaar in het voorgezet onderwijs te hebben gewerkt wilde ik mezelf weer vinden.
Ik ging steeds meer yoga doen om rust, ruimte en stilte te vinden. Toen ik me realiseerde dat yoga veel meer is dan houdingen en bewegingen, besloot ik om zowel een Vinyasa als Yin docent opleiding te volgen. Tegelijkertijd pakte ik een interesse die ik als kind had weer op en heb ik een cursus aromatherapie afgerond. Wat een waardevolle verrijking is van mijn eigen practice. Recentelijk, tijdens het ervaren van hormonale onbalans, kwam ik in contact met Hormoon Yoga Therapie, een yoga series die het gehele endocriene systeem weer terug in balans brengt. Door de positieve ervaringen met Hormoon Yoga Therapie besloot ik een opleiding te volgen. Een van de meest interessante dingen die ik heb geleerd is dat het lichaam continue streeft naar homeostase (balans), wat centraal staat in mijn lessen.

Ik kijk er naar uit om je te begeleiden naar innerlijke balans. Om je te leren beter te luisteren
naar jezelf en je energie bewuster te gebruiken.

Liefs, Kim

“Yoga begins with listening.  When we listen, we are giving space to what is.  We are allowing other people to be what they are, and we are sanctioning our own bodies and our minds to fully manifest. Yoga also begins in the present moment”

Richard Freeman, The Mirror of Yoga