Karin Oude Weernink – Hatha Yoga

Yoga speelt al jaren in wisselende mate een rol in mijn leven. Steeds meer werd het een behoefte om mijzelf te kunnen kalmeren in onze drukke maatschappij. Dat lukte niet helemaal, want in 2019 kreeg ik een burnout. Een enorme oefening in overgave was dat.

Intussen had ik een yin yoga training gedaan en  een paar keer 1-op-1 yogales gegeven. Wat gaf me dat een plezier! Om iemand in zo’n diepe ontspanning te zien raken, en dat ik daar zelf bij heb kunnen helpen. Zo fijn om te kunnen doen.

Door allerlei ontwikkelingen in mijn leven kreeg ik behoefte aan een actievere vorm van yoga, meer gericht op beweging. De Hatha Vinyasa teacher training  die ik afgelopen jaar volgde, was voor mij een periode waarin ik opnieuw kon ontdekken wie ik was, wonend in een nieuwe stad en als moeder.  In juni 2022 rondde ik mijn teacher training af. Ik vind het nog steeds ontzettend leuk om mensen te helpen in diepe ontspanning te raken, maar evengoed houd ik ervan om iemand te helpen zijn of haar grenzen te onderzoeken en te verleggen. In de lessen beginnen we met een meditatie, komen ademhalingsoefeningen aan bod, en bouwen we op naar wat meer uitdagende houdingen die je helemaal op je eigen niveau kunt uitvoeren. Om uiteindelijk welverdiend tot rust te komen in savasana. 

Ik zie je graag eens in mijn les. Karin