Transitie

Je kent het vast wel, dat je in een periode zit waarin alles verandert. Je ging voor het één en dan ineens komen er meerdere dingen op je pad. Iets waar je wel of niet op zit te wachten.

Zo was ik druk met de verhuizing, toen ik te horen kreeg dat het contract met het bedrijf waar ik nog 2 dagen voor werk, wordt stop gezet. “Nee, niet nu,” dacht ik. Iets waar ik totaal niet op zat te wachten. Ik was al zo druk en nu moest ik ook nog eens gaan nadenken over solliciteren.

Wie mij wat beter kent, weet dat ik met regelmaat ook doelen heb. Dat ik droom over nieuwe ontwikkelingen en groei. Ik laat dat op zijn beloop. Weet waar ik naartoe wil, maar wanneer en hoe, dat zie ik wel. Zo had ik sinds twee jaar het gevoel dat ik mijn yoga verder wil gaan uitbreiden. Niet alleen in lessen, maar wellicht ook in een stukje organisatie.

Soms trek ik een tarot kaart. Deze kaarten kunnen een stukje bevestiging geven, rust of duidelijkheid bieden aan waar je op dat moment in zit. De afgelopen tijd kreeg ik telkens een kaart waar het vooral om transitie ging. En dat klopte behoorlijk. Ik verhuis niet alleen naar een andere stad, maar er zal ook verandering gaan plaatsvinden in mijn werk. Hoewel ik er ook best wat zenuwachtig om was en soms ook wel slapeloze nachten over heb gehad, had ik ook vertrouwen. “Het komt goed.” En zoals mijn moeder altijd zegt: “Voor elke waarom is een daarom.”

Het ‘toeval’ ontstond dat mij een plek werd aangeboden voor 1 dag. En dit zette mij aan het denken. Waarom ga ik daar niet voor en pak ik nu de kans om mijn yoga verder uit te breiden. Het was nog niet mijn plan voor nu, maar als het zo komt, moet het misschien ook zo zijn. Hoe dit vorm gaat krijgen, daar ben ik in stilte mee bezig. Mijn doel is om ook wat op te gaan zetten in Aalsmeer, waar ik nu woon. Almere zal ik zeker behouden en daar zal ik mijn lessen blijven geven. Maar ik heb nu de kans om deze droom te gaan realiseren.

Een enorme transitie, maar één waar ik weer met volle vertrouwen naar kijk!
Nu eerst op vakantie en ik wens jou dan ook een prachtige zomer. Geniet van de rust en de tijd voor jezelf (en je gezin). Duik in stilte naar jouw ZIJN en luister, want wie weet staat er voor jou ook een verandering in het verschiet.

Namaste