Ode aan Bibian…

Verzamel herinneringen. Elke dag is een feestje. Geniet nu! Dat is waar Bibian Mentel voor stond.

Een oprechte, krachtige en zeer positieve vrouw die vocht tegen haar ziekte en tegelijk was dit onderdeel van haar dagelijks leven. Bibian liet zich niet leiden door haar ziekte. Sterker nog, het maakte haar juist krachtiger om nog meer te genieten dan ze al deed en elke dag als een waardevolle dag te zien. Een dag van LEVEN in plaats van een dag met angst. Want, zoals Bibian zei: ‘Dat is een verloren dag.’

Bibian was voor mij hierin een inspiratiebron en ik denk voor velen onder ons. Haar woorden: “Laat je niet leiden door angst, want dat is een verloren dag,” zijn woorden die ik zelf vaak heb herhaald.

Als kind was ik vaak angstig. Ik was bang voor de dood, ik was bang om ziek te worden en bang dat mijn ouders mij zouden verlaten. Ik droomde zelfs regelmatig over de dood of over nare gebeurtenissen die eventueel op mijn pad zouden kunnen komen.

Ik was altijd op mijn hoede en had altijd een plan, wat te doen als…

Dit is een leidraad in mijn leven, de angst. Heel veel heb ik overwonnen,  maar ik heb mezelf ook rituelen aangeleerd om zo mijn angst te vermijden. Ik kan er prima mee leven en toch irriteert het mij soms.

Yoga heeft mij enorm geholpen en helpt mij nog steeds als ik ergens tegenaan loop. Maar ook mensen als Bibian die met zoveel daadkracht en positiviteit staan, geven kracht en laat mij weer anders tegen zaken aankijken. Wanneer ik merk dat er weer een angst opborrelt, denk ik aan de woorden: “Angst hebben heeft geen zin, dat is een verloren dag.”

We maken ons allemaal wel eens zorgen over de dag van morgen.
Het onbekende kan onzeker zijn en daarom misschien angstig. Ook dat zijn emoties die er mogen zijn, maar we hoeven ons er niet door te laten leiden.

Hoe de toekomst loopt dat weet niemand. Hoe zaken uitpakken wanneer we een beslissing maken, ook dat weet niemand. Maar 1 ding weten we wel: We leven nu! Pak het moment die er is en volg je intuïtie.Want deze klopt altijd!

Laten we ons niet teveel afleiden door ons EGO, door onze mind, maar laten we ons begeleiden door ons HART. Daar mag je op vertrouwen.

We zien het aan Bibian. Een vrouw die 20 jaar geleden kanker kreeg en keer op keer voor haarzelf doelen stelde en deze ook haalde. Met pijn in het hart heeft ze de strijd tegen kanker verloren, maar heeft ze wat prachtigs achtergelaten voor jou, voor mij, voor ons allemaal.

Wat de toekomst ook brengt, wat er ook ons op pad komt; zoek de oplossing, stel doelen en Go For It! Je bent sterker dan je denkt!

De woorden die Bibian heeft uitgesproken zullen als een herinnering voortleven en zullen wellicht ook jou een stuk kracht geven, wanneer je tegen, wat het ook is, aanloopt.

Rust zacht mooie vrouw.