Verbinding…

Love Shine a light; De titel van het Eurovisie songfestival afgelopen zaterdag.

Hoe mooi passend in deze tijd.
Vroeger thuis, was het altijd groot feest, wanneer dit festival op tv was. We mochten langer op blijven dan normaal en met drinken en lekkers zaten we dan met het gezin voor de buis. Het was echt een familie ding. Als ik 1 ding zou mogen opnoemen wat het bracht, dan is het: verbinding! Verbinding met elkaar. We zongen en dansten er op los.
Ik heb het als een feestje beleefd en keek er dan ook elke keer weer naar uit als het Songfestival in aantocht was.

Dit jaar had het groot feest moeten zijn in Nederland. 
41 landen zouden eraan meedoen. Maar allemaal, geen één uitgezonderd, is getroffen door Corona.
En wat brengt het?…Verbinding!

Ieder land, ieder mens, allemaal maken we hetzelfde door.
Met elkaar moeten we hierdoor heen en ieder land doet dit op zijn manier met zijn eigen regels.

Sinds tijden keek ik echt uit naar dit aangepaste Songfestival.
Waarom? 
Het kan zijn omdat de titel me enorm aansprak. Maar ook de tijd waar we in leven. Of misschien ook wel de enthousiaste presentatoren. 

Het nummer: Love Shine a Light brengt kippenvel over mijn lijf. Kippenvel van: Verbinding voelen en tevens ook blijdschap en vreugde. Wanneer ik dit nummer hoor voel ik kracht; Samen staan we sterk!

Alle landen kwamen deze avond aan bod en lieten een stukje horen van hun ingezonden lied. Daarnaast spraken de zanger(s)(essen) hun woorden uit over HOOP, GELOOF en LIEFDE. Een belangrijke sleutel waarover een ieder sprak was: Muziek. Muziek brengt mensen dichter tot elkaar. Muziek verbind. 

Twee zinnen die me deze avond zijn bijgebleven;
“In de moeilijkste tijden, liggen de grootste kansen”
“Kracht is weer opstaan, wanneer je valt”

Allemaal moeten we door deze moeilijke tijd heen. De één is helaas zwaarder getroffen dan de ander. Maar laten we de moed erin houden en geloven dat er straks heel wat moois op ons wacht!

Spread your LOVE. Let your light SHINE and feel the LIGHT.Through LOVE we feel the connection and to let our LIGHT SHINE we spread LOVE…

Namaste