SCHOONHEID…

De cover van de nieuwe LINDA.
Het is één van de onderwerpen die besproken wordt bij RTL boulevard. “Linda gaat naakt”, wordt er gezegd, “nou naakt,….bijna naakt”.

Miljuschka is een trend gestart. Zij fotografeert zichzelf regelmatig in lingerie om te laten zien dat maatje 34 niet standaard is. Dat je juist ook mooi bent met een maatje meer. Een zin die mij opviel was: “Bij de naam top model staat top voor daadwerkelijke dé top. Net als topsport. Je moet er veel voor laten en heel veel voor doen om zo te zijn.”

Linda gaat hierin mee om juist te laten zien dat we blij mogen zijn met wie we zijn. Ons lichaam is ons huis, is waar we mee liefhebben, is waar we in wonen. En daar mogen we trots op zijn. 

Inderdaad, Trots zijn op wie je bent! Maar wie van ons kijkt niet kritisch naar zichzelf? Wie van ons kan met trots zeggen: “Here Iám!” 65 % van de vrouwen is onzeker over haar lichaam. Dat is erg zorgwekkend.

Ook ik ben jarenlang onzeker geweest, maar ben nu blij met wie ik ben! Yoga heeft me daarbij geholpen. 

Mijn onzekerheid lag hem in mijn uiterlijk. Ik had het idee dat ik niet mooi genoeg was. Dat kwam vooral naar voren in mijn huwelijk. Ik had het idee dat wanneer ik mezelf veranderde in kleding en kapsel ik de aandacht zou krijgen die ik zocht. Dus veranderde ik om de haverklap mijn uiterlijk. Toen ik trouwde had ik lang blond haar. Toen ik ging scheiden: kort en zwart. Daartussenin heb ik alle kleuren van de regenboog gehad.

Diep van binnen was ik ongelukkig en ik probeerde mezelf op deze manier te laten zien. Hopende gezien te worden. Maar het tegendeel was waar. 

Je kan je innerlijk niet verbloemen. Je ziel spreekt en uit zich in je ogen, je gelaat, je houding. Iedereen om je heen ziet het, behalve jij. Tot je naar binnen gaat en kijkt naar wie jij écht bent. Jij jouw schoonheid ziet en dat juist die rimpel, dat laagje vet, die bril of dat litteken jou uniek maken in wie jij bent.

Yoga heeft mij naar binnen laten kijken en heeft mij laten zien wie ik ben. Ik heb losgelaten en heb geleerd te voelen. Door een tranendal ben ik gegaan, maar het resultaat is dat ik ben gaan stralen. 
Is dat elke dag?
Nee zeker niet. Want nog steeds heb ik mijn onzekere momentjes, maar dan kijk ik in de spiegel en zeg ik tegen mezelf: “Rins, je mag er zijn!”

Lieve lezer: JIJ MAG ER ZIJN!

Kijk in de spiegel en zie hoe mooi jij bent. Ga naar binnen en zie jouw schoonheid. Zie jouw lichaam als jouw tempel, jouw huis waar je met liefde en zorg mee om mag gaan. Je bent mooi zoals jij bent. Wees mild voor jezelf en niet zo streng.

Dankjewel Linda en Miljuschka voor jullie openheid. Dat jullie verhaal zich als een olievlek mag verspreiden, zodat die 65% zal verlagen naar 10% of misschien wel 0. 

Namaste