Pas Pareil…

PAS PAREIL

Het stond groot geschreven op het huis van mijn ouders. 

Toen mijn ouders in 2008 hun chalet in Zwitserland gingen bouwen, vond mijn vader het mooi om het huis een naam te geven. Mijn vader was eigenwijs, deed precies wat hij wilde en wat in zijn hoofd zat, zat niet in zijn kont. Mijn vader hield van anders…

En daarom kreeg het huis de naam: Pas Pareil.
Wat betekent: niets hetzelfde

Een aantal jaar later verkocht mijn moeder het chalet en het bord ging mee. Tot mijn grote eer mocht ik deze erven. Hij hangt in mijn huis, in de “yogakamer”.
Onlangs keek ik ernaar en het volgende schoot door mijn hoofd; Pas Pareil, ondanks dat ik veel van moeder weg heb, lijk ik ook enorm veel op mijn vader. Ik ben eigenwijs, doe wat ik wil en wat ik in mijn hoofd heb, zit niet in mijn kont. 
Ik hou van anders. 

En dat uit ik ook in mijn yogalessen. Ik geef yogales op een manier dat bij mij past. Ik schrijf mijn nieuwsbrieven op mijn manier. 
Ik hou ervan om een klein beetje anders te doen, zoals bijvoorbeeld de nieuwjaarsborrel. Een beetje extra, een beetje anders…

Het is IK, wie IK ben.   

Ik bedacht mij dat het bord niet voor niets mijn kant op was gegaan en nu in mijn “yogakamer” hangt.
Want naast de gelijkenissen die ik heb in deze met mijn pa, zijn we eigenlijk ALLEMAAL anders. Ieder van ons is uniek in wie hij is.

Wanneer iemand zich als nieuw lid bij mij aanmeldt, maak ik altijd een welkomstpakket. Hierin stop ik een zakje met bloemenzaadjes. Ik vermeld erbij dat dit staat voor de uniekheid van die persoon. Want, stop het zaadje maar eens in de grond, geen enkele bloem is hetzelfde. 

Daarom: Pas Pareil – niets hetzelfde. Een fantastische tekst die mooi aansluit bij mijn passie die ik nu uitvoer. 
Wellicht werd het zaadje, voor mijn yogapassie, destijds al gepland, toen ik in 2013, het bord van mijn moeder in ontvangst mocht nemen. 

Wie zal het zeggen…

Namaste