Gelukkig…

Ik ben gelukkig. 

Best gek om dat te zeggen in een tijd waarin zoveel verdriet is. Waarin zoveel mensen zich eenzaam voelen en alleen. Iemand missen en waar onzekerheid is. 

Maar juist nu, nu in deze tijd realiseer ik me nog meer wat ik heb. Wat ik wil en wat ik niet wil. De rust geeft mij inzichten.

Vaak ervaar je dit soort momenten wanneer jezelf, of een dierbare ziek is. Of wanneer het allemaal behoorlijk tegen zit. 

Door deze crises en het noodgedwongen thuis zitten, sta ik stil bij alles wat ik heb, maar vooral ook kan. Ik ben gezond!
En oh, wat ben ik dankbaar dat ik mijn 16 uur werk heb bij de ABN. Mij werd weleens gevraagd, of ik daar straks mee zou willen stoppen. Mijn idee was van niet, omdat ik de combinatie juist wel heel prettig vind. Maar nu, in deze tijd, realiseer ik me nog meer, dat ik dit echt niet wil.

En dan het wandelen met Bikkel. De rust en de lange wandelingen die ik elke dag weer met haar maak. Ik geniet van elke stap die ik zet en kijk met een brede lach naar dit enthousiaste beestje. Soms gaan we ergens even zitten, midden in de natuur. Zomaar, omdat het kan. Omdat er geen planning is, een agenda, een afspraak die op mij wacht. 
Er is ruimte en rust om dit moment te pakken en te genieten van puur ZIJN. Ik hoor de vogels zingen en zie de vele knoppen van bomen en bloemen uitkomen. 

Ik pak mijn momenten van dingen doen die nog liggen, maar alles op zijn tijd. Want er is geen druk

En dan de saamhorigheid. De begroeting van mensen op straat. Ligt het aan mij, of zegt men nu meer dan anders elkaar ‘gedag’. Kijken we elkaar aan omdat we weten wat we doormaken? Zijn we meer bereid om te geven én te ontvangen? Wildvreemde die elkaar aanspreken alsof het geen vreemden van elkaar zijn. 

Ik geniet van al dit moois en ben gelukkig. En weet je, ik hoop dat ik dit vast kan houden. Straks wanneer we langzaam weer naar buiten mogen gaan. Wanneer we onze agenda’s beetje bij beetje weer kunnen gaan vullen. Wanneer tijd weer tijd is. En wanneer een ander op dat moment in een andere wereld leeft dan ik. 

Wat maakt jou op dit moment gelukkig? Zijn er momenten waarin jij je realiseert wat je hebt, wat je wil en wat je niet wilt? Kan jij je rust pakken en even zorgen voor jezelf, ook al vraagt de wereld om je heen misschien even van niet?

Zojuist las ik een spreuk van boeddha. Hij zegt het volgende; Door voor jezelf te zorgen, zorg je voor anderen. Door voor anderen te zorgen, zorg je voor jezelf.

Ook al is het misschien voor jou op dit moment, bijna onmogelijk, maar zorg voor jezelf! Niet alleen nu, in deze tijd van crises. Maar ook straks…

Stay Healthy. Take care. Feel love, within you en outside.

Namaste