Aandacht…

“He google praat met mijn moeder. Ik ben er ook nog”.

Ken jij deze reclame van BEN? Persoonlijk wist ik niet van wie de reclame was, maar kende wel de tekst. Wat mij betreft een goede en sterkte tekst.
En dit keer passend bij mijn column. 

Want deze keer gaat het over: “Hé, Ik ben er ook nog” ofwel AANDACHT. 

Afgelopen vrijdag was het Valentijnsdag. Een dag waarin we onze partner, geliefde, vriend of vriendin even extra AANDACHT geven. Door het sturen van een kaartje of het geven van een bloemetje laat je zien dat je van diegene houdt. Wanneer je dit niet ontvangt voelt het toch een beetje “leeg”. 

Op deze bijzondere avond gaf ik, samen met mijn lieve collega Beata, een workshop Ontspanning & Stress Relief. Je raad het al, het thema was: Valentijn. Ik besprak hierin de aandacht die we geven naar anderen,  maar ook naar onszelf. Want in hoeverre geven wij ONSZELF deze aandacht?Schreeuwt onze ziel: “Hé, Ik ben er ook nog”. Maar ontwijken we dit en gaan we door met zorgen voor een ander. 

Het is lastig om naar jouw IK te luisteren. Te doen waar jij blij van wordt. Jezelf even verwennen. Je gunt een ander zo zijn plezier en geluk. Je ziet de ander graag blij. Maar hoe zit het met jou?

Waar wordt jij blij van?
Wat zou jij graag willen?

Jezelf AANDACHT geven is niet egoïstisch. Het is voor jezelf zorgen. Even doen wat jij leuk vind. Dat kopen waar jij van gaat stralen. Daarheen gaan waar jij blij van wordt. 
Zorg voor jouw IK, jouw ZIJN. Want hé: JIJ bent er ook nog!

Namaste