Zomer…

Heel holland heeft nu écht vakantie. Afgelopen week heeft ook midden Nederland zijn koffers gepakt, Met zijn allen trekken wij er massaal op uit.

Even weg. Erop uit met het gezin of alleen. Niks hoeven. Geen wekker en alleen datgene doen wat jij graag wilt. En dat een paar weken lang.

We kijken er eigenlijk het hele jaar al naar uit. Zodra de zomer voorbij is boeken we alvast onze volgende zomervakantie. Voor het geval we straks te laat zijn en er geen beschikbaarheid meer is. 

De tijd nadert en we worden moe. We hebben geen zin meer en tellen echt de dagen af. Nog even een paar lange dagen maken, zorgen dat alles “af” is voordat we gaan.

En dan is het zover. Eindelijk. De stress begint dan met: “Wat moet ik meenemen?” In principe is het er mooi weer, maar stel dat het gaat regenen of het wordt toch koud.
Het huis schoonmaken, want we willen niet in een bende terug komen. De laatste was draaien en dan kunnen we vertrekken. 

Een auto vol geladen. Sommigen nog met dakkoffer omdat het anders niet past. De dag van vertrek is dan eindelijk daar. We staan met elkaar vroeg op, want dan zijn we “hopelijk” de files vooruit. Ook de kinderen slapen nog op dat tijdstip en ook dat is altijd prettig. 

De reis kan beginnen…
Onderweg stoppen bij een wegrestaurant, waar net een volle bus stopt met mensen die ook onderweg zijn naar hun vakantiebestemming. Wachten bij de toilet duurt minuten en ook om net even dat kopje koffie te halen. Want de rij is lang. Heel lang. Iedereen wil zo snel mogelijk weer door. Op naar hun eindbestemming. Op naar de zon. Op naar rust.

We komen aan. Het is warm, maar we zijn er! De vakantie kan beginnen. We pakken onze telefoon om de eerste kiekjes te maken. Foto’s voor het thuisfront. Om te laten zien hoe fantastisch het hier is. De i-pad wordt gepakt, even googelen wat er allemaal in de buurt is om te kijken wat we de komende weken kunnen gaan doen. 
Het plan wordt gemaakt. De planning van de hele week ligt bijna vast. Wat we gaan doen, van dag tot dag…

De weken vliegen voorbij. Een hoop plezier met elkaar en met mensen die we onderweg zijn tegengekomen. Wellicht nieuwe vrienden gemaakt. 

We rijden weer naar huis. De vakantie is bijna voorbij. 
Het werk ligt weer op ons te wachten. 
Maar niet voordat we nog even hebben stil gestaan bij hoe mooi en fijn de vakantie eigenlijk was. We kijken terug op onze telefoon en zien alle lachende plaatjes voorbij komen. “Oh ja, weet je nog…” Mooie en fijne herinneringen voor later. 

Want zodra we weer thuis zijn, lijkt die vakantie alweer zover weg. “Gelukkig hebben we de foto’s nog”

GENIET MET VOLLE TEUGEN en pak elk moment. Beleef het met je hart, zodat, wanneer je weer thuis bent, je het niet alleen kan zien, maar ook kan VOELEN hoe jouw vakantie is geweest. 

Namaste