Rust…

Afgelopen vrijdag heb ik een momentje voor mezelf genomen. 

Een rustdag. Een dag waarin ik alleen maar dingen ging doen waar IK zin in had. ‘s Morgens eerst op de koffie bij mijn moeder. Ik wist dat mijn broer zou komen en ik had zin om hem weer te zien. Al was het maar voor 1 uurtje.

Ik had zin om te gaan winkelen voor mijn neefje zijn verjaardag, samen met Bikkel (mijn hond) aan mijn zijde. Al winkelend kwam ik langs een leuk restaurantje waar mensen heerlijk buiten zaten in het zonnetje. Ik kreeg zin om lekker daarbij te gaan zitten en daar een cappuccino te nuttigen.

Het was een heerlijke dag. Een dag voor Mezelf en het deed me goed!

Wanneer is jouw momentje van rust?
Hoe vaak plan jij voor jezelf een rustdag in. Even geen verplichtingen, maar quality time voor jezelf . Zonder dat je lijstjes moet afwerken of waarin je datgene moet doen wat een ander van jou vraagt. 

De wereld om ons heen sleurt ons mee in alle drukte. Zodra we onze ogen openen, schieten alle lijstjes te binnen van wat we allemaal nog moeten gaan doen. Alleen dat al zorgt ervoor dat we de dag vermoeiend beginnen. Puur omdat we ertegenop zien om al die lijstje af te werken. 

Onszelf rust geven voelt vaak als spijbelen. Voelt als nutteloos. 
Maar waarom?Thuis zitten met een boek of kijkend naar die ene film die jij zo graag wilt zien. Is dat nutteloos?Dat is nou: VOOR JEZELF ZORGEN.Luisteren naar jouw lichaam. 

Toen ik een aantal jaar geleden in een burn-out zat, kon ik bijna niks. Stofzuigen was voor mij al teveel en kostte mij enorm veel energie. Ik voelde me nutteloos omdat ik niks kon en de ideeën te over liepen, maar ik niks uit mijn handen kreeg. Voor mezelf ging ik toen lijstjes maken. Lijstjes op papier. Daarop noteerde ik wat IK WILDE gaan doen, in plaats van moeten. Per keer keek ik naar wat voor mij het meest belangrijke was of waar ik juist ZIN in had. 

Dit hielp mij enorm, want ik luisterde naar wat ik van binnen voelde. Zonder dat mijn hoofd met mij aan de haal ging.
Door alle drukte van de dag waarin we al zoveel moeten, is een dag rust, een dag voor jezelf juist zelf liefde. 
Een dag Rust geeft Kracht!
Even opladen om vervolgens met nieuwe energie er weer tegen te kunnen.

Het is niet nutteloos en voel je vooral niet schuldig. Maar GENIET. 
Verwen jezelf, dompel jezelf onder met zelf liefde waarin je alleen maar datgene doet wat JIJ graag WILT.

Namaste