Power…

29 oktober startte mijn drie daagse training van Shiva Rea.

Embodying Shakti Prana Flow was de titel van deze training. Heel eerlijk, ik wilde gewoon een opleiding van Shiva meemaken en wist eigenlijk niet precies wat mij te wachten stond.

Shiva geeft al meer dan 20 jaar les. Zij heeft haar eigen stijl ontwikkeld in Vinyasa Prana Flow en Yoga Trance Dance. Daarnaast is zij de teacher van mijn yoga teacher. Alle reden dus om deze mooie vrouw te gaan ontmoeten.

Om 8:30 uur kwam ik vol verwachting aan bij de Vondelkerk te Amsterdam. Een prachtige locatie, magisch. Terwijl ik mijn matje uitrolde en me ging oriënteren wie er nog meer waren, zag ik dat de zaal bestond uit vrouwen. Geen man te bekennen.

Gedurende de training kwam ik er al snel achter dat de training ging over “De kracht van vrouw zijn”.

Het hindoeïsme kent veel moederlijke godinnen. Ik snapte nu de titel: Embodying Shakti (moedergodin) Prana (levensenergie) flow én waarom er dus geen mannen zijn. Er wordt weleens gezegd: “Achter elk groot man staat een grote vrouw”     

THE POWER OF WOMEN!!!

Daar stond ik. In mijn vrouwelijke kracht.

Maar het ging dieper…
Want vrouw zijn betekent zoveel meer. Naast de oerkracht die wij bezitten, hebben wij ook een verzorgende en beschermende kant. Een kant van liefhebben en houden van.
Als “moeder” zit dat in je: je beschermt je kind al vanaf het begin dat zij in je baarmoeder zit. Je bent waakzaam en alert, beschermend.

Shiva benoemde dit ook, waarin ze vertelde dat wanneer wij vrouwen zwanger zijn, wij deze kracht ten volle uit voelen.
Uiteraard ook wanneer je geen moeder bent, kan je dit op verschillende manieren ervaren.

En daar zat ik…

Ik werd geraakt door deze confrontatie. Een eye-opener dat ik dit stukje nooit, op deze manier, zal kunnen delen met welke moeder dan ook.
Maar tegelijk had ik ook het besef; Je hoeft geen moeder te zijn om liefde te kunnen geven, te kunnen zorgen voor een “kind”.Moeder zijn is juist ook de zorg naar jezelf toe. De bescherming die jij “het kind” in jou geeft.
De oerkracht die jij ondervindt om ergens doorheen te gaan! En de zorg die jij aan jezelf in dit alles kan geven.

The power of women’s!

Namaste