Jouw pad…

“Wist jij wat je wilde worden?” werd mij afgelopen weekend gevraagd. 
“Nee”, zei ik, maar al snel verbeterde ik mijzelf, want wat ik graag wilde worden kon niet. 

Tenminste, dat dacht ik. 
Ik had vrienden om me heen die graag met mij spraken. Praten over wat hen bezig hield. Ik luisterde en soms probeerde ik mee te denken en een helpende hand hierin te zijn. 
Het was fijn hen een blij gevoel te geven. 

Dus ja, ik wist het wel: Ik wilde heel graag psycholoog worden. Mensen helpen, begeleiden, luisteren naar de hulpvraag en zorgen voor een glimlach op hun gezicht. 

Maar mijn schoolresultaten kwamen niet verder dan MAVO en dat was te laag om Psychologie te studeren. Dus ging ik een heel andere richting uit. Ik deed waar ik goed in was en dat werd verkopen. 
Hier was ik ook met mensen in gesprek. Ik kon hen iets bieden. En door op zijn tijd met oplossingen te komen, gaf ik mijn klanten een blij gevoel.  

En dan is opeens dat moment daar. Zonder dat ik er erg in had, kwam datgene op mijn pad wat diep in mij zat en waar mijn echte passie ligt: YOGA!
Ik deel nu mijn liefde voor yoga, ik probeer mijn leerlingen iets te geven, een handreiking te zijn en ik luister. Het maakt mij blij wanneer ik zie dat zij met een glimlach de studio uitlopen. Vele enthousiaste reacties volgen, mensen zijn blij en ik zie mijn groepen groeien.
Maar daar blijft het niet bij….

Want: DATGENE WAT JIJ ZOEKT, ZOEKT OOK JOU…

Ik ontvang een email: “Rinske, ik ben bezig met een plan. Ik wil een samenwerking aangaan met verschillende Psychotherapeuten En ik zou heel graag jou hierbij willen uitnodigen.”

Wauw!!! Dit is het leven. De cirkel is rond.

De avond nadert en ik hervat mijn vraag: “Wat ik heel graag wilde worden, doe ik nu. Ik volg mijn hart, mijn passie. Met enorm veel enthousiasme geef ik les. Ik maak mensen blij en begeleid hen bij hun hulpvraag.Ik ben dan wel geen psycholoog, maar ik werk NU heel nauw met hen samen:)”
Uiteindelijk komt datgene op jouw pad waarvoor jij hier bent op aarde.

Namaste