Herinnering…

Afgelopen weken heb ik mogen genieten van lesgeven aan groep 1 t/m 4 op basisschool Caleidoscoop. Het was een feestje. 5 enthousiaste jongelingen deden elke week weer mee. Al springend stonden zij op mij te wachten. Ze hadden er zin in, in yoga.

De les gaf ik op donderdag. 2 weken geleden ging ik opnieuw met een hoop ideeën en een vol programma richting school. Ook nu waren de kinderen weer blij en enthousiast. De matten lagen in een rondje en het was, voor hen, de kunst om op elke mat te springen. Buiten waaide het erop los, maar binnen ook…
Deze middag waren de kinderen niet rustig te krijgen, allemaal wilden ze iets. De een had een nog beter idee dan de ander. Mijn oefeningen lukte in hun ogen dan ook niet, maar zodra we er iets meer op in gingen en we bespraken rustig waarom het niet lukte, ging het uiteindelijk toch. Het was een uitdaging met een hoop plezier en uiteindelijk toch ook rust.

Mijn moeder zou zeggen: er is storm op komst. Dit vertelde ik die avond tegen een van mijn leerlingen en zij zei: “Rins, het heet niet voor niets DONDERdag.”Zo had ik er nog nooit over nagedacht. Dus niks: Storm op komst…;)

Leuk deze woordspeling en als we nu eens kijken naar ZONdag? Kunnen we dit dan zien als een dag van rust, ontspanning, genietend van de “zon” ook al schijnt hij niet volop aan de hemel.

Het brengt mij terug naar een herinnering van vroeger met mijn familie. Elke zondag gingen wij eropuit. Of het nu naar het strand was of het bos. We liepen hele einden en voordat we naar huis reden aten we nog een frietje of mijn moeder maakte thuis soep. Met rode konen en een voldaan gevoel gingen wij dan zo de avond in. 

Wanneer ik hieraan terug denk voel ik die warmte en gezelligheid opnieuw. En nog steeds beleef ik dit gevoel wanneer ik ZONdags ga wandelen. Ik kijk dan door de ramen naar binnen en zie de een aan haar huiswerk, een ander staat te koken, weer een ander is bezig buiten in de tuin en daarnaast passeer ik vele mensen die net als ik ook buiten aan het wandelen zijn. 

ZONdag, het is inderdaad een dag van rust. De start van een nieuwe week. Nog voordat we de drukte ingaan even gas terug en genieten van het gezin, alleen of met elkaar. Het maken van mooie herinneringen ook al lijken ze zo klein en denk je nu dat het “niet” bijzonder is, juist:

Een herinnering is DAT mooie moment die je NU maakt en die je koestert en bewaart als een waardevol bezit. 

Namaste