Anders…

Dit keer besluit ik het anders te doen dan anders. Ik verstuur mijn nieuwsbrief niet op zondag, maar op maandag.
De reden is heel simpel; Even niet.

Afgelopen weekend stond in het teken van ZIJN. Terwijl ik mezelf had opgelegd om de nieuwsbrief te gaan schrijven, kreeg ik gewoonweg geen letter op papier. De zin om eraan te beginnen was ver te zoeken. Mijn lijf was letterlijk in de modus van; Even niet. Mijn geest daarentegen van; Je moet.

En dan komt daar de grote vraag, van wie moet ik mijn nieuwsbrief op zondag versturen. Is dat iets wat de lezer van mij verwacht of is het wat ik mezelf opleg? Misschien heb jij gister de hele dag in je postvak gekeken of de nieuwsbrief al binnen was gekomen. Uitkijkend naar de column die ik dit keer heb geschreven. En dan….dan blijft het stil.

Mijn gevoel is dat ik jou op deze manier teleurstel, omdat ik niet nakom wat ik al 2 jaar doe. 

Toch besluit ik anders. Dit keer wordt het anders dan anders…Juist dât, is ook spannend. Het houdt scherp en geeft tegelijkertijd ook weer energie. Juist omdat ik mezelf de ruimte geef anders te durven zijn. 

We zetten onszelf soms vast omdat we van begin af aan iets doen. Het is een gewenning. Het hoort zo, naar ons idee. En tegelijk kan het als een verplichting voelen. Een verplichting kan gaan beklemmen en daardoor een averechts effect geven. 
Iets wat juist heel leuk zou moeten zijn, of kunnen zijn, kan omdat het dag in en dag uit zo gebeurd, een sleur worden.

Daarom even uitstappen en opnieuw bekijken. Jezelf de ruimte durven geven om anders te zijn dan anders, is spannend, maar zie wat het jou brengt. 

Anders zijn is niet verkeerd. Je bent juist Dapper, omdat jij Jezelf bent. 

Namaste,